72 Keluarga Peserta Ladang SLDB Terima Dividen Lebih Setengah Juta Ringgit

6

Ketika di Semenanjung riuh cerita peneroka Felda yang mengenang nasib mereka, lain pula yang berlaku di Sarawak.

Sebanyak 72 keluarga daripada empat rumah panjang yang merupakan peserta ladang kelapa sawit SLDB di Bukit Kisi, Peninjau di Sibuti menerima dividen berjumlah RM504,000.

Timbalan Ketua Menteri YB Datuk Amar Douglas Uggah Embas menggesa para penerima menggunakan pembayaran dividen mereka dengan baik.

“Jangan terlalu banyak menghabiskan sambutan Gawai mereka tetapi harus menyelamatkan sebahagian besar untuk kegunaan masa depan.

“Penjimatan dalam Amanah Saham Bumiputera anda adalah pilihan bijak kerana anda boleh menikmati dividen dan bonus kemudian,” katanya.

Beliau berkata demikian semasa berucap di Majlis Pembayaran Dividen Untuk peserta Ladang Mini Estet Kelapa Sawit Lot 86 Bukit Kisi, Peninjau Miri yang diketuai tuai rumah masing-masing dalam satu majlis ringkas baru-baru ini.

Empat rumah panjang tersebut ialah Rh Busang Braoh, Rh. Christina Gan, Rh. Midul Sewi dan Rh. Jumat Aji.

Sementara itu, Datuk Amar Douglas Uggah mengingatkan orang-orang kerajaan Gabungan Parti Sarawak (GPS) di bawah pimpinan Ketua Menteri Datuk Patinggi Abang Johari Tun Openg selalu mendengar masalah di lapangan.

Katanya, Ketua Menteri memberi jaminan bahawa beliau akan bekerjasama dengan wakil rakyat mereka untuk menyelesaikan setiap permasalahan rakyat.- Sarawak Voice 

Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here