Kenapa pembangkang (kecuali seorang) keluar Dewan?

1

#ParlimenTomato #KERAjaanTomato #RuleOfLaw

Ia adalah tindakan simbolik untuk memberitahu rakyat kerajaan hari ini sedang melakukan penipuan.

Yang keluar semua tahu mamat tersebut tetap akan jadi Speaker. Di bawah Tun Mahathir kalau setakat lantik speaker “back dated” bukan hal besar.

Jika berbahas dalam dewan sahaja berapa kerat yang tahu?

Bila keluar ramai-ramai satu dunia tahu kerajaan hari ini sanggup menipu apa sahaja.

Dari jumlah hutang negara, angkat sumpah Ketua Hakim Negara waktu malam, kos LRT sehinggalah kepada pelantikan Speaker Dewan Rakyat yang surat bertarikh belakang.

Mana mungkin Speaker hari ini dilantik pada 2 Julai 2018 seperti kehendak peraturan Dewan sedang beberapa hari lepas mereka masih berebut dan bergaduh soal siapa Speaker.

Hari ini pembangkang berjaya memberi kesedaran bahawa kerajaan ini sedang menipu dari perkara kecil sehingga ke hal besar.

Ramai yang skeptikal,, namun lima atau sepuluh tahun lagi benih yang ditanam hari ini akan berbuah hasil seperti mana Anwar Ibrahim lakukan pada 1998 dan mendatangkan hasil pada 2018.

Hampa ingat Mahathir sertai pakatan sahaja terus menang ka? Proses menghilang kredebiliti Kerajaan BN telah bermula sejak 1998 bukan 3-4 tahun lepas. Yang 3-4 tahun lepas ini tambahan taksuban Mahathir berapa kerat sahaja.

Ini soal memberi kesedaran kepada massa dan mengindoktrinasi pengundi akan datang.

Budak-budak makan dedak yang kaya-raya dengan jawatan dalam UMNO mana faham kerja-kerja menghasut dan membina persepsi ini. Mereka lebih tahu hal cigar RM1000 dari kerja menjadi pembangkang.

Budaya politik matang pundek hampalah.

………..
Sumber:
Ab Jalil Backer
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10216879174872022&id=1244194023

http://pakdin.my/tag/parlimen

https://pakdin.my/speaker-yang-dicadangkan-perlu-dikemukakan-selewat²nya-14-hari-sebelum-sesi-parlimen-bermula/

Loading...

42 COMMENTS

 1. Harap lepas ni umno tua nak mampus cepat meninggal,biar tinggal umno muda yg berwawasan untuk masa depan,yang sokong umno tua sial memang jenis bodoh bengong bahlol babi,hidup k.j,k.j,k.j,k.j,k.j..

 2. Berok mana ada akal.
  Mesyuarat Majlis Pimpinan PH menentukan calon Speaker pada 10 Julai.
  Nama perlu dihantar kepada Parlimen sebelum 2 Julai 2018.

  #FaktaBukanAuta
  #MacaiPHUsahTemberang
  #MacaiPHPergiKiraIkanKembong

 3. Sekurang nya dia berani berada dlm dewan ..dia berani berhujah ..dia saorang yg ada harga diri…bukan lari menikus..walau pun sy bukan suka kat dia tapi sy nak kata …u are true gentlemen..

 4. kenapa pembangkang keluar dewan?…sbb puak2 yg memilih mereka tu xpandai guna akal…rakyat da amanahkn mereka tp xjln kan tangungjawab sbgi wakil rakyat…mmg bengong..

 5. Yb Khairy Jamaluddin dah boleh pikirlah spesis mcm Pak Din ni masih ada lg dlm UMNO hahahaha , tu yg buat org melayu sendiri makin benci & terus membenci UMNO, keep it up YB KJ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here