HomeSARAWAKBERITANenek 72 tahun cedera tercucuk jeriji pagar
randausarawak.net

Nenek 72 tahun cedera tercucuk jeriji pagar

SIBU: Seorang warga emas cedera di paha apabila tercucuk jeriji pagar ketika cuba memanjat pagar berkenaan untuk keluar dari rumahnya di Jalan Indah Barat, Teku hari ini.


Ketua Bomba dan Penyelamat Zon 4 Sibu Wan Kamaruddin Wan Ahmad berkata 2 batang jeriji tajam menusuk bahagian celah paha kanannya menyebabkan berlaku pendarahan pada mangsa wanita berusia 72 tahun itu.

Katanya, pihaknya menerima laporan kejadian pada 10.31 pagi dan berdasarkan maklumat daripada anak mangsa, wanita itu berada seorang diri di rumah dan kunci pagar utama dibawa seorang daripada anaknya.

“Ekoran itu, mangsa bertindak memanjat pagar untuk keluar rumah namun tersangkut pada celah jeriji pagar berkenaan.

“Setelah berbincang dengan pegawai perubatan, pasukan bomba terpaksa memotong pagar rumah itu menggunakan pemotong hidraulik sebelum berjaya menurunkan mangsa dan dibawa ke hospital untuk rawatan,” katanya.

Terkini / Latest

BERITA

Remaja itahan memandu tanpa lesen, akibatkan kemalangan maut di Jalan Stutong

Sarawak kerjasama dengan Jepun hasilkan tekstil angkasawan

Sumbangan Asas Rahmah (SARA) menerusi MyKad diperluas ke Sabah, Sarawak

28 alami detik cemas bas dinaiki terbalik

MASwings: Rundingan selesai, tandatangan SPA Februari

PBB teguh sebagai parti yang inklusif dan utamakan keharmonian kaum

Popular

COVID-19

Covid-19: KKM dedah kluster sejarah perjalanan ke Itali telah ragut 5 nyawa, 37 sah positif

Sarawak 2022 state budget provides room for business community to return to normalcy

Covid-19: Kisah sebenar Kes 1580 Kluster Itali ragut 5 kematian dan 37 dijangkiti

惊魂鬼月 无人驾驶轿车街头乱撞

Penyelidikan saintifik – Buah dabai sangat kaya dengan kandungan antioksida